фото: pexels.comБогатството на американците достигна рекорд. Ето и данните:Нетното състояние на

...
фото: pexels.comБогатството на американците достигна рекорд. Ето и данните:Нетното състояние на
Коментари Харесай

Американците по-богати дори и в кризата

фото: pexels.com

Богатството на американците доближи връх. Ето и данните:

Нетното положение на американските семейства се повишава до рекордно високо равнище през третото тримесечие с помощта на растеж на цената на акциите и недвижимите парцели, сочи отчет на Федералния запас, представен от The Wall Street Journal. Данните акцентират изкривената природа на възобновяване на стопанската система, което диспропорционално оказва помощ на богатите да забогатеят още повече.

Нетното положение се повишава с 3,2% през третото тримесечие по отношение на предходните два месеца до общо $123,52 трлн. Дълговете порастват с 5,6% до $16,4 трлн., най-бързият ритъм от две години насам, добавя money.bg.

Ръстът на пазарите движи нарастването на благосъстоянието на американските семейства. S&P 500 и Dow Jones Industrial Average прибавиха 8,5% и 7,6% надлежно през третото тримесечие, награждайки на още по-бърз растеж през второто тримесечие.

Редица икономисти описаха възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати като К-образно: по-богатите американци се оправят добре, до момента в който милиони други виждат по какъв начин приходите и положението им понижават.

По-високите цени на жилищата и на акциите, дружно с нараствания ритъм на икономисване, подкрепя към този момент заможните. По-бедните, които по-рядко имат жилище или акции и е по-вероятно да са изгубили работата си, не се радват на триумф.

В края на 2019 година едвам 15% от семействата са имали непосредствено акции, а към половината са вложили в пазарни принадлежности посредством 401k и IRA, предопределени за пенсия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР